Πραγματοποίηση δράσης για την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού με θέμα: «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό»

Το σχολείο μας στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας κατά της βίας στα σχολεία, πραγματοποίησε τα παρακάτω:

1.Εκφώνηση επιστημονικού άρθρου από τον Διευθυντή του σχολείου με σκοπό την ενημέρωση και την αφύπνιση των μαθητών σχετικά με το παραπάνω θέμα , ώστε κι αυτοί από τη μεριά τους να συμβάλλουν στο βαθμό που τους αναλογεί στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

2. Δράση με τίτλο «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές μας Ενάντια στη Βία και στον Εκφοβισμό» που είχε ως βασικό σκοπό την ευαισθητοποίηση ων μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα ενάντια στη βία και στον σχολικό εκφοβισμό. Ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της βίας είναι να μιλήσουν τα «θύματα» γι αυτή, να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

Hεκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 06/03/2024 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής με τη συμμετοχή και των έξι τάξεων του Σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες της Στ τάξης κρατούσαν και  κουνούσαν μαριονέτα μία μεγάλη κούκλα

Οι μαθητές/τριες της  Ε΄ τάξης   φορούσαν μάσκες λευκές με την κραυγή του Μουνκ

Οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης θα φορούσαν μάσκες με συναισθήματα

Οι μαθητές/τριες Γ΄ τάξη  μετατράπηκαν σε κινούμενα πορτραίτα της Κραυγής του Μουνκ

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης είχαν δεμένα τα χέρια τους με κορδέλες σκούρου χρώματος και θα κινούνται εκφράζοντας τον πόνο και τη θλίψη τους

Οι μαθητές/τριες της Α τάξης  κρατούσαν πολύχρωμα μπαλόνια και μαράκες

Οι μαθητές  αναχώρησαν από το σχολείο στις 10:45 π.μ. συνοδεία των δασκάλων τους και σε όλη τη διαδρομή  κινούνταν και  παρακινούσαν τους διερχόμενους. Σκοπός ήταν να προκαλέσουν τους περαστικούς και να τους κάνουν να αναρωτηθούν τι μπορεί να συμβαίνει. Όλη η δράση πραγματοποιήθηκε στη σιωπή.

Οι μαθητές/τριες έφτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης σχηματίζοντας έναν κύκλο γύρω από την κούκλα και έκαναν μιμητικές κινήσεις και χορευτικά εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τον πόνο, τη θλίψη και όλα τα άσχημα συναισθήματα που βιώνουν τα θύματα και οι θύτες του εκφοβισμού.

Με το τέλος της δράσης οι μαθητές/τριες  καθάρισαν τον χώρο της πλατείας από τα μπαλόνια και επέστρεψαν στο σχολείο.

δράσεις 6 Μαρτίου 1ο ΔΣ Κομοτηνής (2)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *