E-Twinning

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ eTwinning;
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning (τη Διαδικτυακή Πύλη και το Desktop) για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων. Μέσω του eTwinning, σχολεία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Κροατίας, της FYROM θα υποστηριχτούν στην «αδελφοποίηση» σχολείων μέσω του Internet.

Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα E-Τwinning από το 2015

My Town is a Creative and Inclusive Place

Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση και αύξηση της συμμετοχής από διαφορετικό υπόβαθρο και εθνικότητες. Η προώθηση της αίσθησης του ανήκειν είναι το κοινό νήμα για την υποστήριξη διαφορετικών μαθησιακών αναγκών και την προώθηση της ενεργητικής ένταξης σε ένα εμπνευσμένο κοινωνικό πλαίσιο Οι μαθητές αποκτούν την ευθύνη της κοινής κοινωνικοπολιτιστικής κληρονομιάς και του ενεργού πολίτη. Η διαδρομή μάθησης οδηγεί τους μαθητές να δουν τα μέρη της πόλης τους μέσα από μία νέα οπτική, ώστε αυτή να γίνει ελκυστική με διάφορα δημιουργικά έργα. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή δεξιοτήτων σε πραγματικό χρόνο με πλήρη συμμετοχή των μαθητών σε ερωτήματα που πρέπει να λυθούνΠροσωρινά καλλιτεχνικά έργα παρουσιάζονται στα πιο εμπνευσμένα κτίρια, βρύσες, δρόμους, γωνίες έτσι ώστε να γίνει η πόλη ένα εκπαιδευτικό και περιεκτικό μέροςΠριν από τη λήψη αυτών των τελικών καθηκόντων οι μαθητές συμμετέχουν σε μαθησιακές εμπειρίες χρήσιμες για τη διερεύνηση της δημιουργικότητας και των σχέσεων διεθνούς συνεργασίας μέσω της υποστήριξης πολλών θεμάτωνΗ περιεκτική αισθητική και δημοκρατική διαδικασία θα συνεχιστεί σε ένα συνεργατικό έδαφος μάθησης εμπλέκοντας και τις επτά ευφυΐες.

A STEM journey with Little Prince

Το STEM είναι ένα πρόγραμμα σε τέσσερις συγκεκριμένους κλάδους – επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά – σε μια διεπιστημονική και εφαρμοσμένη προσέγγιση το STEM τους ενσωματώνει σε ένα συνεκτικό μοντέλο μάθησης που βασίζεται σε πραγματικές εφαρμογές.
Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να καταστήσει την εκπαίδευση STEM πιο σχετική και ουσιαστική για τους μαθητές ώστε να σέβονται τις διαφορές των φύλων και την πολιτισμική πολυμορφία. Κατά τη διάρκεια του Έργου οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εμπλέκονται και επηρεάζονται από την επιστήμη στην καθημερινή ζωή, το σχεδιασμένο περιβάλλον και τα προγράμματα μετά το σχολείο. Το σχέδιο μαθήματος Μικρός Πρίγκηπας περιέχει μια ποικιλία διδακτικών υλικών που καλύπτουν όλες τις μορφές μάθηση STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Τεχνολογία, Μαθηματικά και Λογοτεχνία) είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και ευημερίας.

Learning Throught Heidy’s Eyes

Η «Χάιντι» ήταν ένας από τους πιο ευχάριστους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που συντρόφευε τα παιδιά τα προηγούμενα χρόνια. Έμεινε ορφανή σε ηλικία πέντε ετών και ανέλαβε την κηδεμονία της ο παππούς της, που έμενε στις Άλπεις. Ο παππούς της ήταν ένας παράξενος μαραγκός που ζούσε απομονωμένος με τα ζώα του σε μια ξύλινη καλύβα. Η Χάιντι κατάφερε να δώσει φως στη ζωή του, καθώς ήταν ένα χαρούμενο και καλοσυνάτο κορίτσι. Απολάμβανε να πηγαίνει βόλτα στα βουνά μαζί με τον φίλο της, Πήτερ και τις κατσίκες του και αγαπούσε πολύ τον παππού της. Η παιδική σειρά ήταν ένας ύμνος στη φύση. Μέσα από τη ζωή της Χάιντι στα βουνά παρουσιαζόταν η χαρά που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Τα παιδιά γνωρίζουν τη μικρή, χαμογελαστή Χάιντι και μέσα από τις περιπέτειές της στις ελβετικές Άλπεις και στην κοσμική μεγαλούπολη διαμορφώνουν αξίες και στάσεις ζωής απέναντι στη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό, τη μόρφωση. Η Χάιντι ήταν ένα παιδικό που αγαπήθηκε γιατί μετέφερε ένα αίσθημα ξεγνοιασιάς και αθωότητας που αιχμαλώτιζε τους τηλεθεατές….

Good Seed Makes a Good Crop

To ? Good seed makes a good crop?είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που κινείται σε δύο επίπεδα εξαιτίας του διφορούμενου τίτλου του. Σε πρώτο επίπεδο ασχολείται με τους σπόρους, τον κύκλο και τις ανάγκες των φυτών, την προστασία και διανομή παραδοσιακών ποικιλιών σε χώρες της Ευρώπης, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγιεινή διατροφή. Σε δεύτερο επίπεδο αναφέρεται στους σπόρους των ανθρώπινων αξιών την αγάπη και τη συνεργασία μέσα από θρησκευτικά κείμενα και παραμύθια. Η ανάπτυξη στους μαθητές της ικανότητας του να «Μαθαίνω πώς να μαθαίνω». Η ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να αναπτύσσουν δεξιότητες επεξεργασίας. Η επαφή των μαθητών με την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του Χριστιανισμού. Η ενεργοποίηση των μαθητών, ώστε να αναπτύξουν τις αναγκαίες στάσεις και κοινωνικές, (μετα-)γνωστικές, αυτο-γνωσιακές, κιναισθητικές και μεθοδολογικές ικανότητες που απαιτεί η αυτορρυθμιζόμενη μάθηση Η συνάρτηση των μαθησιακών τους εμπειριών με συναισθήματα δημιουργικότητας, χαράς και απόλαυσης. Το θέμα που πραγματευτήκαμε με τους μαθητές βοήθησε στην ανάπτυξη μιας κοινωνικής συνείδησης, που θα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της οργάνωσης, θα συνειδητοποιεί την ανάγκη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και του σεβασμού της διαφορετικότητας Η ανάπτυξη ενός τέτοιου θέματος με τον συγκεκριμένο τρόπο, βοηθάει στο θετικό κλίμα στις σχέσεις της σχολικής κοινότητας και βοηθάει στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών Αποσπάσαμε τα ευγενή και θετικά σχόλια και συγχαρητήρια των γονέων, οι οποίοι είδαν τα παιδιά τους να ενασχολούνται με μία δημιουργική και καινοτόμο δράσηΤο σχολείο μας απέκτησε δικό του λαχανόκηπο.

The Earth is our Common Home

Η οικολογική κατάσταση που διαμορφώνεται στον σύγχρονο κόσμο συνδέεται άμεσα με τη μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η ρύπανση του αέρα, του νερού και του εδάφους, η καταστροφή του φυτικού και του ζωικού κόσμου έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη. Η ανθρωπότητα καλείται να αναγνωρίσει την ανάγκη για αλλαγές στον τρόπο ζωής, την παραγωγή και την κατανάλωση, προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας ή τουλάχιστον οι ανθρώπινες αιτίες που την προκαλούν ή την επιδεινώνουν.

Το φυσικό περιβάλλον συνιστά όχι μόνο το χώρο μέσα στον οποίο κινούνται και διαβιούν οι άνθρωποι, αλλά και το χώρο από τον οποίο αντλούν πολύτιμους πόρους για την καθημερινή τους δράση και επιβίωση. Πολλοί θεωρούν το περιβάλλον σαν κάτι δεδομένο. Η πίεση όμως που ασκείται στους πεπερασμένους πόρους της Γης αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς. Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού, την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων και την εξάλειψη κάθε είδους επιβλαβούς συμπεριφοράς που ευνοεί τη σπατάλη. Διαφορετικά, οι μελλοντικές γενιές θα στερηθούν τη νόμιμη κληρονομιά τους.
Το περιβάλλον αντιμετωπίζει πλέον μερικές σοβαρές παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η συνεχής αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η διεύρυνση της μεσαίας τάξης που χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά κατανάλωσης, η ταχεία οικονομική ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών, η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας και ο εντεινόμενος παγκόσμιος ανταγωνισμός για τους διαθέσιμους πόρους.

Atrwork Gallery

Η επαφή των παιδιών με έργα τέχνης προσφέρει πλούσια ερεθίσματα για την καλλιέργειατης αισθητικής
τους και τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν μια προσωπικήσχέση με τον πολιτισμό. Επίσης η
συμμετοχή των παιδιών σε δημιουργικέςκαλλιτεχνικές δραστηριότητες, με την κατάλληλη παιδαγωγική
αξιοποίηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας τους όσο και στην υποστήριξη της μαθησιακής τους προσπάθειας και της συνολικότερης ανάπτυξης τους.
Το έργο αυτό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και τελείωσε τον Ιούνιο. Συμμετείχαν μαθητές ηλικίας 8. Το έργο έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν κάποια διαφορετικά υλικά και πόρους για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, την καλλιτεχνική τους ανησυχία και εκφραστούν μέσω της τέχνης με διάφορους τρόπους.Έτσι, η ποικιλομορφία των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στη συνεργασία τους με συμμαθητές τους από άλλα κράτη.

Easter Tradditions

Σχετικά με το έργο
Children learn about the diversity of Easter traditions. Involve them in interesting activities to motivate them to learn and attract them to the school ( kindergarten ) as a place in which to share their interests and to create. The children has the opportunity to read books,find old saying and learn the Easter story. Also, they can understand and connect hagiography with Easter facts and learn religious song.This project will help students to compare their easter tradition with other who have different religion and celebrate it different. The students will develop their language their writing skills as they called to write easter wishes, to recognize the word EASTER in different languages. They will learn the nutrition facts to European contries during easter. They will play games looking for eggs or rabbits …They will envolve with art as they will paint eggs , draw easter cards The most important is that students will contact with others They will create the European Easter book.

Little Artists

Σχετικά με το έργο
Introducing the painting profession to the children.
Children examine an artist with their families who they choose.
Children paint the artist?s painting which they want and then they present their painting to the friends in the classroom.
A street art gallery created with children?s paintings.
Children?s paintings convert into postcards and then postcards send to the project partners.

Στόχοι
To introduce the painting profession
To learn the world?s famous artists and their lives To support the children?s artistic talents To strengthen the aesthetic thinking and aesthetic perception.
To develop the imagination.
To support the visual spatial intelligence.
To support to transfer their observations into live.
To use art for learning language and math or social studies religio or science
to learn some art techniques
to communicate by art
Διαδικασία της εργασίας
Introducing the painting profession to the children.
Children examine an artist with their families who they choose.
Children paint the artist?s painting which they want and then they present their painting to the friends in the classroom.
A street art gallery created with children?s paintings.
Children?s paintings convert into postcards and then postcards send to the project partners.
Children paint by some art techniques
children creat their art european book
Αναμενόμενα αποτελέσματα
Children gain artistic perspective.
Children have an idea about the history of art.
Children win the aesthetic perception. Children improve their visual spatial intelligence.
Children improve their hand-eye coordination.
Learn how to read a painting which imformation the painting gives them
creat the critical eye
impove their art skills as they can
show their work

 

2017 – 2018 

σχολικό έτος 2019 – 2020

It?s all about Christmas (Γ΄τάξη)

«Our world, my world» & «Nuestro mundo, mi mundo»(Γ τάξη)

European Mysreries( Γ΄και Δ΄τάξη)

S.T.E.A.M-tastic

?Once upon a time?our emotions!?