ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών, σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής & οδικής ασφάλειας, η Τροχαία Κομοτηνής, υλοποίησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, ειδική ενημερωτική επίσκεψη για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή και ενεργό ενδιαφέρον, την αστυνόμο, να τους ενημερώνει με απλό και κατανοητό τρόπο για τους βασικούς κανόνες, που θα πρέπει να τηρούν ως ποδηλάτες, ως πεζοί κι ως επιβάτες, καθώς και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα πρέπει να επιδεικνύεται σε άτομα με αναπηρίες.Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στην ενότητα του γλωσσικού μαθήματος «Ατυχήματα».

Η οδική ασφάλεια, είναι μια υπόθεση όλων μας και σίγουρα περνάει μέσα από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων από τις πρώτες κιόλας τάξεις των σχολείων.

Είτε είμαστε πεζοί είτε οδηγούμε κάποιο όχημα, είναι πολύ σημαντικό να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα, να  συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες ασφαλείας, τα σήματα της Τροχαίας αλλά κυρίως να προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Η χώρα μας κάθε χρόνο χάνει πρόωρα πολλούς ανθρώπους στο βωμό της ασφάλτου, οπότε η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που μας αγγίζει και μας αφορά.

Χρήσιμος σύνδεσμος για εκπαιδευτικούς και γονείς.

http://edrive.yme.gov.gr/taxonomy/term/176

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *