Eυρωπαική Ετικέτα Σχολείου eTwinning

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα προγράμματα eTwinning!!!!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τιμήθηκε με την ετικέτα Σχολείου e-Twinning.  Αναγνωρίστηκε η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση ολόκληρου του σχολείου για τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η κατάκτηση του τίτλου » Σχολείο eTwinning» μας δίνει την δυνατότητα για πρόοδο του σχολείου που μεταβαίνει από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαικά προγράμματα eTwinning που αφορούν τις Τέχνες, τα Μαθηματικά, το Περιβάλλον, τη Λογοτεχνία και τα προγράμματα STEM. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει λάβει 16 εθνικές και ευρωπαικές ετικέτες ποιότητας έργων.

Η δραστηριότητα του σχολείου στο eTwinning συμβάλλει στην ενεργοποίηση των κινήτρων μάθησης, όπως : α) Η καλλιέργεια και η διέγερση του ενδιαφέροντός τους. β) Η παροχή πολλών ευκαιριών επιτυχίας. γ) Η κατάλληλη προετοιμασία τους για αντιμετώπιση των σχολικών απαιτήσεων. δ) Η ενθάρρυνσή τους, ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. ε) Η δημιουργία κλίματος ηρεμίας και συναισθήματος ασφάλειας στη σχολική τάξη. Η ενεργοποίηση των κινήτρων στους μαθητές δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν προηγουμένως δεν διαμορφωθεί ένα κλίμα ανοικτής και ελεύθερης επικοινωνίας. Μιας επικοινωνίας, η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο στις φιλοδοξίες των εκπαιδευτικών, αλλά  στηρίζεται κυρίως στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *